ASHIHARA KARATE - FREDERIKSBERG

 

SABAKITRÆNING

Når karatekaer, der normalt træner på voksenholdene, har gradueret til rødt bælte (10. kyu) kan man træne på sabaki-holdet. Sabaki er essensen i Ashihara Karate. Sabaki kan oversættes med kampkontrol. Ved at undvige til siden kan man bringe sig selv i en sikker position, hvorfra man kan kontrollere modstanderen og udnytte den blottelse som hans angreb uværgeligt vil medføre, til at sætte et effektivt modangreb ind. Både ved parader og modangreb anvendes kraftfulde teknikker baseret på cirkulære bevægelser, der tager hensyn til kroppens biomekanik og udnytter menneskekroppens potentialer fuldt ud. En vigtig del af træningen er således at bevæge sig hurtigt, naturligt og rationelt.

Træningen indeholder ofte makkerøvelser med kombinationstræning, kaste-og faldøvelser, sparring, pudetræning, men i løbet af timen bliver pulsen som regel også presset op fx. med reaktionsøvelser.

Holdet træner hver lørdag fra kl. 11.30-12.30 hele året rundt med undtagelse af sommerferieperioden (juli og frem til midt i august) og højtider. 

pil HVEM UNDERVISER?
Shihan-Dai Casper Olsen underviser i Sabaki.

KALENDER