ASHIHARA KARATE - FREDERIKSBERG

 

TEKNIK

Her kan du finde hjælp til det tekniske i karatetræningen. Men husk at det ikke kan erstatte karatetræningen i dojoen!

pil BASIS (KIHON)
Basis er fundamentet i al karate. Det er det der giver grundlaget for alle teknikker. I starten kan det virke malplaceret at slå eller sparke ud i luften fra underlige stillinger. Senere giver det dog mening og man opdager at selv små detaljer i basis kan overføres til den frie kamp.

Stillinger er noget af det første man lærer, det er vigtigt at man hele tiden koncentrerer sig om at blive i de rigtige stillinger, da det er her kimen til bl.a. den frie kamp bliver lagt.
Kroppen lærer ved gentagelser, så det der i starten virker akavet og svært, kan senere virke let når man træner det.

Selv mindre detaljer i basis kan forbedre den frie kamp. Kroppen lærer at slappe af, man kan lave mindre bevægelser og stadig udnytte kroppens potentiale.
Derfor er det vigtigt ikke at springe basis over - for at komme til det sjove...

pil BASIS UNDER BEVÆGELSE (IDO KIHON)
I basis under bevægelse laver man basis teknikker, mens man bevæger sig i forholdsvis dybe stillinger (i modsætning til kampstillingen). Dette virker som styrketræning og man udnytter sin bevægelse til at få kraftigere teknikker.

pil POSITIONER
En af de ting der gør Ashihara Karate anderledes fra andre karate systemer er at vi altid vil søge ud på modstanderens svage/blinde side. Så vi står stærkt og modstanderen svagt. Det skal være sådan der ikke er tvivl om udfaldet. Det gør også så en fysisk svagere person kan overvinde en fysisk stærkere modstander.

pil KOMBINATIONER
I Ashihara Karate er det vigtigt ikke at bremse sig selv (eller stå i vejen for den næste teknik). Derfor er kombinationstræning yderst vigtig, da man her har muligheden for at træne selv vanskelige kombinationer, så de til sidst er en flydende kombination, hvor ingen af teknikkerne 'står i vejen' for den næste.

pil KATA
Kata er en sammensætning af forudbestemte kombinationer, hvor en modstander angriber og man forsvarer sig mod angrebet og laver et modangreb. Når man udfører en kata er vigtigt at man tænker over, hvilket angreb der kommer, så man bevæger sig korrekt i forhold til modstanderen. Kata-træningen er essentiel for at lære varieret karate. Det er en slags 'værktøjskasse', hvor man lærer flere og flere avancerede kombinationer og teknikker.
Bunkai (kata med modstander) er den helt rigtige måde at få forståelse af en kata på, da man her kan se hvordan modstanderen bevæger sig hen og bliver flyttet hen vha. parader, mellemparader og skub.

Shoshin no kata: Begynder-kata: Lægger vægt på at man bevæger sig ud af modstanderens rækkevidde og bringer modstanderen ud af balance vha. mellemparade.

Kihon no kata: Basis-kata: Lægger vægt på at bevæge sig til siden, samtidig med at man laver en parade (dvs. man bevæger sig ikke væk fra modstanderen, men bliver stående på forreste fod). Det kræver at man er ekstra fokuseret på sine parader, da man ellers er indenfor modstanderens rækkevidde.

Kumite no kata: Kamp-kata: Lægger vægt på at man i en flydende bevægelse er 'aggressiv'-fremadrettet - mange høje spark.

Nage no kata: Kaste-kata: Lægger vægt på at man skal kaste modstanderen i en flydende bevægelse.

Jissen no kata: Selvforsvars-kata: Er endnu mere 'aggressiv' end Kumite no kata, hvor man både kommer ud til siden og frem i samme bevægelse. Det vil sige at man tager kontrol over modstanderen allerede før modstanderens angreb er fuldført.

pil SABAKI
Sabaki er et skridt på vejen til den frie kamp. Formålet er at man bliver vant til at blive angrebet og herefter bevæger sig korrekt i forhold til modstanderen.

pil KIMITE
Kumite er den frie kamp. Her skal begge kæmpere både angribe og forsvare sig.

KALENDER