ASHIHARA KARATE - FREDERIKSBERG

 

FILOSOFI

Filosofien bag Ashihara Karate er, at det skal kunne trænes af stort set alle mennesker, der har lyst til det, og træningen skal foregå på en måde, så man ikke kommer til skade, men kan fortsætte med at træne længe. Ashihara Karate er sport, der både styrker kroppen og den mentale styrke.

pil SABAKI
Nøgleordet i Ashihara Karate er sabaki, hvilket kan oversættes med kampkontrol. Ved at undvige til siden kan man bringe sig selv i en sikker position hvorfra man kan kontrollere modstanderen og udnytte den blottelse som hans angreb uværgeligt vil medføre, til at sætte et effektivt modangreb ind. Både ved parader og modangreb anvendes kraftfulde teknikker baseret på cirkulære bevægelser, der tager hensyn til kroppens bio-mekanik på en optimal måde, der udnytter menneskekroppens potentialer fuldt ud. En vigtig del af træningen i Ashihara Karate bliver således at bevæge sig hurtigt, naturligt og rationelt.

pil VEDVARENDE UDFORDRINGER
Endnu en vigtig ting ved træningen af Ashihara Karate er udfordringen. Karateka'en (karateeleven) må aldrig forfalde til sløv rutine i sin træning, men skærpe sine sanser dagligt i en stadig stræben efter at erkende sabakiens væsen. Det er vigtigt at huske på, at karatetræningen kræver - i lighed med mange andre dele af tilværelsen - at den enkelte har viljen til at blive bedre, hurtigere, dygtigere og mere udholdende. Det er den eneste måde at opnå den fysiske og psykiske karatemæssige indsigt, som blot ligger og venter.

 

KALENDER