ASHIHARA KARATE - FREDERIKSBERG

 

TIL FORÆLDRE OG BØRN

pil Karate er sport og kampkunst
Da karate er en kampsport, hvor man bl.a. lærer at slå og sparke, lærer vi børnene at passe på hinanden både i og udenfor dojo'en (træningssalen). Det er vigtigt, at børn og juniorer forstår, at karate ikke må bruges for sjov eller som et redskab i konflikter med andre børn og unge. Karatetræningen skal udstyre børnene med færdigheder indenfor japansk kampkunst, men lige så vigtigt med selvtillid og desuden med evnen til at overskue og komme ud af konflikter på en fornuftig måde.

pil Disciplin
Af den grund er disciplin en uundværlig del af kampsport. Disciplin under karatetræningen er ikke et spørgsmål om afstraffelse, men om at lære at respektere andre. Respektere sine kammerater, sin instruktør og sin sport. For det første skaber det et godt træningsmiljø, når børnene lytter efter, da instruktørerne så kan overskue alle deltagerne til træningen. For det andet vil børnene, selvom karate er en individuel sportsgren, lære at samarbejde og tage hensyn til hinanden, når de træner sammen.

pil Opbygning af selvtillid
I Ashihara Karate Frederiksberg er karatetræning derfor ikke kun en træning af kroppen, men lige så meget af sindet. Når barnet kommer til tiden, lytter til sin instruktør og tager hensyn til sine kammerater vil det få mere ud af sin egen træning. Belønningen er bedre karatefærdigheder. Og der er ingen tvivl om, at det vil give større selvtillid!

pil Hjælp børnene
Vi har brug for forældrenes hjælp til at støtte op om vores måde at gøre tingene på. Hjælp os med at sørger for, at dit barn kommer til træning til tiden og har fået noget - men ikke for meget - at drikke og spise i timerne før træningen. Til selve træningen skal de medbringe vand og det udstyr, de bruger på deres hold, fx. gi og benskinner.

pil Ikke for alle børn
Vi tilbyder altid et par prøvetimer, før barnet skal meldes ind i klubben. Dette gør vi, fordi der erfaringsmæssigt er nogle børn, som ikke bryder sig om træningsformen. Vi larmer - på en strukturet måde - og selvom vi leger, så er der også masser af seriøs og teknisk træning i timerne. Ikke alle børn synes det er sjovt, og det er ok. Man skal ikke tvinge børnene til at gå til karate, hvis de ikke har lyst. Det kommer der ikke noget godt ud af. Men alle har lov til at komme og prøve så snart der er plads på det hold, de passer bedst til.

KALENDER