ASHIHARA KARATE - FREDERIKSBERG

 

BØRN OG KAMPSPORT

Den første gang du hører om karatetræning i forbindelse med børn, er det muligt du studser og spørger dig selv, hvad børn har at gøre i kampsport? Denne beskrivelse er til for at besvare dette og mange andre spørgsmål vedrørende karatetræning for børn - og forhåbentligt hjælpe dig til at beslutte, om karate er en sportsgren for dit barn.

pil Rammerne
Ashihara Karate Frederiksberg åbnede i 1992 og her træner vi en ny stilart indenfor karate, Ashihara Karate. I efteråret 1997 blev det første børnehold oprettet og siden har vi også startet juniorhold. Børnetræningen er nu en stor del af klubbens daglige virke. Mødet mellem børn og idræt stiller store krav til en klub og i Ashihara Karate Frederiksberg stræber vi mod at det bliver en god oplevelse for både børn og forældre.

Én af forudsætningerne for dette er, at der er tilknyttet mindst to faste instruktører til hvert af de forskellige børnehold, så børn, forældre og instruktører hurtigt lærer hinanden at kende. På den måde vil instruktørerne også hurtigt kunne se ud fra hvilke forudsætninger det enkelte barn skal undervises. Vi mener, at det er vigtigt at instruktørerne kender og følger børnene for at skabe en god ramme for træningen. Derfor har børneinstruktørerne tæt kontakt indbyrdes, så træningen jævnligt evalueres og planlægges.

Børns fysiske udvikling og karate
Den motoriske udvikling, børn gennemgår til de kommer i puberteten har betydning for deres evne til at tilegne sig og udvikle nye færdigheder resten af deres liv. Gennem sansning og stimulering af styrke, udholdenhed og bevægelighed vil barnet blive bedre til at kontrollere og koordinere sine bevægelser. Jo større bevægelseserfaring et barn har, des større motorisk "viden" vil det få. Det vil sige, at jo flere bevægelser et barn lærer, des lettere bliver det at lære nye. Derfor bør fysisk aktivitet være en del af ethvert barns hverdag.

Karatetræningen i Ashihara Karate Frederiksberg tager udgangspunkt i, at børn har brug for alsidig træning til at opøve deres motoriske færdigheder. Karate i sig selv indeholder mange forskellige bevægelseselementer såsom balance, reaktion, smidighed, timing og koordination og derfor er karatetræning en god og varieret måde at træne hele kroppen på. Karate er imidlertid en krævende sportsgren, og derfor lægger vi stor vægt på, at børnene har det sjovt til deres træning. Dette betyder, at vi både leger og måske endnu vigtigere - tager udgangspunkt i børnenes egen fysiske formåen.

KALENDER